News.ua


Україна разом з Молдовою і ЄС намагатиметься стримати ескалацію у Придністров’ї – Кулеба

Май 02
17:38 2022

Україна разом з Молдовою і всією Європою стримуватиме ескалацію у Придністров’ї, аби не допустити створення там росією ще одного фронту.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільному з данським колегою Єппе Кофом брифінгу в Києві, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

Глава української дипломатії зазначив, що Україна буде і надалі підтримувати суверенітет і територіальну цілісність Молдови і співпрацюватиме з нею у цьому напрямку «навіть попри те, що, будемо відверті, ми очікували кращої реакції Молдови на наші запити про підтримку на початку російського вторгнення».

Читайте також: Ворог готує провокації в Одесі, намагаючись втягнути і жителів Придністров‘я

«Молдові не потрібен ще один фронт у Придністров’ї, Україні цей фронт не потрібен, я переконаний, що Європі він теж не потрібен. Тому будемо спільно стримувати ескалацію і тримати ситуацію під контролем», — сказав Кулеба.

Як повідомлялося, за даними британського видання The Times, яке посилається на джерела в українській розвідці, існує «низка індикаторів», які вказують про підготовку росією найближчим часом нападу на Молдову.

Читайте також: Україна посилює охорону придністровської ділянки кордону з Молдовою

Зокрема, українська розвідка фіксує певну активність на аеродромі Тирасполя. Джерела стверджують, що росія планує здійснити висадку повітряного десанту на транспортних літаках Іл-76 і гелікоптерах у Придністров’ї, що летітимуть з окупованого Криму. Одночасно у Кишиневі планується організувати заколоти та протести.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Лепс позвал замуж на 43 года младшую студентку

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua