News.ua


Україна привітала рішення Молдови не відновлювати польоти до рф

Сентябрь 12
02:20 2022


Міністерство закордонних справ України привітало рішення про заборону молдовським авіакомпаніям літати в повітряному просторі росії. 

У Air Moldova повідомили, що через директиву Управління цивільної авіації Молдови не зможуть відновити рейси до Москви з 1 жовтня, як це планували раніше.

Наразі продаж квитків до та з Москви припинено. Пасажирів, які придбали квитки на рейси з 1 жовтня 2022 року, просять звернутися для повернення коштів.

Читайте також: Air Moldova з 1 жовтня відновить авіарейси до москви

У компанії анонсували, що зв’яжуться з Управлінням цивільної авіації, щоб вирішити ситуацію щодо директиви Управління цивільної авіації. «У разі нерозв’язання цього питання з Управлінням цивільної авіації ми залишаємо за собою право звернутися до суду», — зазначають в Air Moldova.

Водночас у Міністерстві закордонних справ України привітали рішення Молдови. Заступник глави МЗС Євген Перебийніс зазначив, що рішення Управління цивільної авіації Молдови фактично синхронізує позицію Молдови з підходом країн ЄС та низки інших держав, які офіційно припинили авіасполучення з росією.

Читайте також: Україну запросять на перший саміт ЄС+ у жовтні – ЗМІ

«Це логічна відповідь на розв’язану кремлем війну проти України та всього цивілізованого світу. Ізоляція держави-агресора має бути тотальною, включно з обмеженням для її громадян можливостей подорожей до демократичних країн. Водночас, на мою думку, не в останню чергу цей крок є важливим і з погляду гарантування безпеки самої Молдови», — зазначив Перебийніс.

Читайте також: До Молдови з росії хотіли ввезти партію одягу із символікою «Z» та «V»

Як повідомлялося, з 24 лютого російська федерація розпочала повномасштабне вторгнення в Україну.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Польские фермеры сняли блокаду со всех пунктов пропуска на границе с Украиной

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua