News.ua


Україна представить в ОБСЄ своє бачення загроз військових навчань у Білорусі – МЗС

Февраль 14
12:59 2022

Україна на консультаціях в ОБСЄ 14 лютого представить своє бачення загроз спільних російсько-білоруських військових навчань, які проходять на території Білорусі.

Про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко на онлайн-брифінгу в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У рамках українського тижня в ОБСЄ сьогодні відбудуться консультації в рамках Віденського документа щодо ситуації в Білорусі за ініціативи Литви, Латвії та Естонії. Ключова тема – проведення навчань на території Білорусі за участю російських військових. Україна представить своє бачення загроз від цих навчань та загальної ситуації», — сказав Ніколенко.

Як повідомлялося, Росія та Білорусь 10 лютого розпочали спільні 10-денні військові навчання на тлі міжнародного занепокоєння щодо концентрації російських військ вздовж українського кордону.

Читайте також: Україна скликає надзвичайну зустріч в ОБСЄ через російські війська на кордоні

У НАТО вважають навчання у Білорусі найбільшою військовою операцією у цій країні з часів розпаду СРСР та завершення холодної війни.

Росія послідовно заперечує плани вторгнення до України, хоча й зосередила поблизу українських кордонів понад 100 тисяч вояків.

Деякі західні країни і США попереджають, що Росія може напасти у будь-який момент.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Евровидение 2024 — какое место займет Украина

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua