News.ua


Україна почала переговори про підтримку партнерами повернення біженців — Мінекономіки

Январь 18
15:15 2024

Український уряд розпочав переговори з партнерами в питанні допомоги біженцям при поверненні в Україну.

Про це повідомив заступник міністра економіки — торговий представник країни Тарас Качка на панельній дискусії в Українському домі в Давосі, передає «Інтерфакс-Україна».

«Я думаю, що добре насправді те, що наші партнери допомагають українцям інтегруватися в суспільство, де вони живуть. Але водночас вони не маніпулюють, що вони не хочуть, щоб ті повернулися в Україну. І ми бачимо бажання мати певну таку спільну політику в цій галузі», — сказав Качка.

За його словами, український уряд і німецький уряд могли б надати допомогу в поверненні біженців в Україну з Німеччини.

Зокрема, українська сторона може надати підтримку щодо інфраструктури, квартири та робочих місць, а німецька — переспрямувати частину соцдопомоги українським біженцям на допомогу в поверненні в Україну.

«Зараз тільки почалися переговори з партнерами на цю тему, це буде не цього року і не наступного, але пізніше буде», — зазначив Качка.

Водночас він визнав, що це буде питання конкуренції, оскільки на відміну від часів вступу Польщі до ЄС країни-члени Євросоюзу сьогодні зацікавлені в залученні такої робочої сили, як українці, які не створюють міграційних проблем.

«Звичайно, тут ми виходимо знову на питання привабливої економічної політики, залучення інвестицій», — додав торговий представник України.

Він висловив сподівання, що Україні вдасться виробити таку спільну політику з країнами ЄС щодо сприяння повернення українців додому.

Нагадуємо:

Згідно з даними ООН, за кордоном через перебувають близько 6 млн українських біженців. Мінекономіки очікує цьогоріч повернення до 1,5 млн із них, однак деякі експерти вважають таку оцінку надмірно оптимістичною.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Армія РФ за добу 459 разів ударила по Запорізькій області, є поранена

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua