News.ua


Україна обговорила із Норвегією кроки для отримання Patriot з інших країн — Кулеба

Апрель 16
04:11 2024

Україна розраховує на допомогу Норвегії в отриманні систем ППО Patriot з інших країн у найкоротші терміни, вже обговорені конкретні кроки норвезької сторони в цьому напрямку.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільній з очільником МЗС Норвегії Еспеном Бартом Ейде пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Головною темою перемовин, скажу відверто, були системи ППО. Норвезькі NASAMS надзвичайно позитивно себе зарекомендували в Україні, і ми вдячні за те, що уряд Норвегії докладає зусиль, аби Україна мала більше таких систем. Але уряд Норвегії також має інструменти і можливості, щоб допомогти нам отримати системи Patriot з інших країн. Ми цю тему сьогодні теж предметно обговорили», — сказав Кулеба.

Він висловив подяку норвезькому колезі за «щиру відданість» темі надання Україні більшої кількості засобів ППО. 

Читайте також: Patriot від Німеччини має спонукати інші країни передати Україні системи ППО — посол

«З того, що я почув сьогодні, у мене немає сумнівів, що Норвегія робить усе, що може. Це все за один день не відбувається. Проте у нас обох є спільне розуміння, що нові батареї ППО мають бути поставлені в Україну якнайшвидше. Ми вже визначили конкретні кроки, які Норвегія зробить сьогодні, щоб у цьому напрямку просуватися», — повідомив глава української дипломатії.

Як повідомляв Укрінформ, Німеччина відправить Україні в найкоротші терміни ще один комплекс ППО Patriot.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Госдолг Украины за месяц вырос более чем на 7 млрд долларов

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua