News.ua


Україна не обговорювала з ЄС вплив війни на терміни вступу — Стефанішина

Сентябрь 22
21:14 2023


Україна та Європейська комісія офіційно не обговорювали, чи залежать терміни вступу нашої держави до ЄС від завершення війни.

Про це заявила віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в ефірі національного телемарафону «Єдині новини», повідомляє Укрінформ.

«Ми, чесно кажучи, ще не проговорювали офіційно це з Європейською комісією», — сказала вона у відповідь на запитання, чи залежать терміни вступу від завершення війни.

Водночас Стефанішина нагадала, що Угода про асоціацію з Євросоюзом була підписана, коли Крим уже був незаконно анексований Росією, та розпочалися бойові дії в Донецькій і Луганській областях.

«Угода була підписана, і вона застосовується до всієї території країни», – підкреслила урядовиця.

Читайте також: Для початку перемовин про членство України в ЄС є політичний консенсус – Стефанішина

Стефанішина також висловила переконання, що тільки-но Україна завершить змістовну частину переговорів, держава точно знайде формулу.

«Але сподіваємося, що на той час такої потреби не буде, тому що ми обов’язково переможемо», – зауважила вона.

Як повідомлялося, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Україна досягає значного прогресу у проведенні реформ, необхідних для вступу до ЄС.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

̳ 4000 |

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua