News.ua


Україна може бойкотувати Олімпіаду-2024, за умови повернення до змагань російських і білоруських спортсменів

Январь 26
14:30 2023


Україна може відмовитися від участі в Олімпійських іграх-2024 в Парижі, якщо до змагань допустять спортсменів із росії й білорусі.

Про це на своїй сторінці в  Фейсбуці повідомив міністр молоді та спорту, а також президент НОК України Вадим Гутцайт, передає Укрінформ.

«Наша позиція незмінна: допоки в Україні триває війна, російських і білоруських спортсменів не повинно бути на міжнародних змаганнях. Якщо ж нас не почують, я не виключаю можливості, що ми будемо бойкотувати і відмовимось від участі в Олімпіаді», – написав Гутцайт.

Він також зауважив, що частина міжнародних федерацій, зокрема й українська, виступає проти допуску росіян і білорусів до змагань.

«Частина міжнародних федерацій обурилася намаганням МОК просувати повернення росіян і білорусів. Їхні лідери ігнорували запрошення на Олімпійський саміт і заявили про свою позицію на відповідних консультаціях МОК. Недопустимою така ситуація є і для нашої держави. Ми зверталися і будемо звертатися до всіх міжнародних організацій, які можуть вплинути на ситуацію та до думки яких можуть дослухатися члени МОК», — пояснив міністр молоді та спорту України.

Читайте також: Керівники Олімпійських ігор у Парижі відхилили прохання Зеленського не допустити до змагань росіян

Як повідомлялося, Міжнародний олімпійський комітет опублікував заяву, в якій припустив, що росіяни і білоруси зможуть виступити на Олімпіаді в Парижі під нейтральним прапором.

Фото: НОК України  

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Глава МЗС Чехії про прагнення Путіним миру: Не купуйтеся на кремлівські казки

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua