News.ua


Україна має сама вирішувати, коли і за яких умов вестиме переговори з РФ — президентка Словенії

Июнь 29
00:43 2024

Словенія, як і інші країни, прагне миру, але Україна має сама вирішувати, коли і за яких умов вона вестиме переговори з Росією.

Про це заявила Президентка Словенії Наташа Пірц Мусар під час спільної з Президентом Володимиром Зеленським пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Президентка Словенії зазначила, що Україна у війні проти Росії захищає не тільки свої права, а й права всіх народів. Вона наголосила, що Російська Федерація «була тією країною, яка напала на Україну», а безпеку і порядок на планеті має забезпечити міжнародне право.

Читайте також: План закінчення війни буде готовий цьогоріч — Зеленський

«Я дуже радію прогресу на першому Саміті миру в Швейцарії. Словенія брала там участь. І ми всі, хто брав участь у цій конференції, розуміємо, що ми захищаємо міжнародне право і Статут ООН. І ми погодилися з Президентом (Зеленським, – ред.), що немає політика, який не хотів би миру. Ми всі розуміємо ризики, але Україна — це та країна, яка має вирішувати, коли і за яких умов вона вестиме переговори. І тут ми на вашому боці», — сказала Пірц Мусар.

Відео: Офіс Президента

Вона додала, що Словенія надає підтримку і бере участь у зустрічах за сімома пунктами Формули миру. «І будемо це продовжувати», — запевнила Президентка Словенії.

Читайте також: Зеленський поінформував президентку Словенії про підготовку другого Саміту миру

Як повідомлялося, Президентка Словенії Наташа Пірц Мусар 28 червня прибула з візитом в Україну.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

На ТОТ росіяни підвищують тарифи на комуналку для паспортизації тих, кому потрібні субсидії — ЦНС

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua