News.ua


Україна має розвивати свій надводний флот – Риженко

Декабрь 22
12:46 2023


Угода між Україною і Великою Британією щодо безпеки в Чорному морі, підписання якої очікується найближчими тижнями, сприятиме відновленню роботи зернового коридору.

Таку думку в ефірі Українського радіо висловив капітан I рангу запасу, заступник начальника штабу ВМС ЗСУ Андрій Риженко.

«Якщо буде здійснюватися патрулювання літаками або безпілотниками королівських ВПС, то вони бачитимуть усе. І зможуть видавати точну інформацію щодо потенційних загроз на шляху руху суден зернового коридору, якщо він буде відновлений. Зокрема, зараз найбільш актуально – це морські міни, які дрейфують в неконтрольованому режимі», — зазначив експерт.

Щодо самої угоди, додав Риженко, то наразі відомо, що «Велика Британія передає нам приблизно 20 одиниць невеликих катерів для патрулювання нашої ділянки коридору. І 20 одиниць – це буде амфібійна бронетехніка «Вікінг», яка дозволить нашій морській піхоті проводити такі операції на річках і на морі».

Риженко наголосив, що в будь-якому разі Україна має розвивати свій надводний флот, тому що без наявності невеликих пілотних або безпілотних засобів нам буде дуже складно встановити контроль над цією ділянкою Чорного моря.

Читайте також: Неїжпапа обговорив зі шведською колегою безпекову ситуацію в Чорному морі

Як повідомляв Укрінформ, СБУ працює над тим, щоб відтіснити Чорноморський флот РФ із Криму. І робить це з допомогою морських дронів Sea baby. Саме ці дрони уразили Кримський міст, а також низку російських військових кораблів. Атаки дронів Sea baby змусили Москву перевести більшу частину свого флоту з окупованого Криму, що дозволило Україні відновити використання своїх портів для судноплавства.

Фото з відкритих джерел

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Ілля Марченко уперше в сезоні виступить у півфіналі змагань ATP

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua