News.ua


Україна готова провести демілітаризацію Криму — Шмигаль

Август 23
19:09 2022


Україна готова провести демілітаризацію Криму, бо з нього загарбники здійснюють обстріли, що робить військову інфраструктуру півострова легітимними цілями.

Про це сказав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час другого саміту Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні Крим — це ще й один із центрів, звідки здійснюються обстріли українських міст та вбивства українців. Такі дії окупантів перетворили військову інфраструктуру росії в Криму на легітимну військову ціль. Тому Україна готова провести демілітаризацію Криму і усунення цих загроз як для нашої держави, так і всієї Європи. Водночас ми вітали б добровільний вивід росією своїх військ і військової техніки з території Криму та інших тимчасово окупованих територій України», — сказав Шмигаль.

Він наголосив, що в Україні не сумніваються, що не за горами той день, коли російські загарбники підуть з українського півострова, «наразі в них є вибір, в якому форматі це зробити».

Шмигаль наголосив, що після деокупації Криму буде відбудова і розвиток півострова.

Читайте також: Орієнтовні втрати України від тимчасової окупації Криму становлять $118 мільярдів — Шмигаль

Як повідомлялося, у Києві проходить другий саміт Міжнародної Кримської платформи за участі 60 країн і міжнародних організацій. З міркувань безпеки він проводиться в онлайн-форматі, але деякі представники міжнародної спільноти приїхали в Україну.

Фото: КМУ

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

З 18 червня у "Резерв+" будуть QR-коди, що дозволять робити офіційний витяг – Міноборони

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua