News.ua


Україна домовляється про «коридори» для доставки ліків та продуктів — Ляшко

Март 02
00:31 2022


Україна домовляється про гуманітарні коридори для доставки ліків та продуктів у місця, де найскладніша гуманітарна ситуація.

Про це сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко у прямому телеефірі, передає кореспондент Укрінформу.

«Віцепрем’єр Ольга Стефанішина на постійному зв’язку, я постійно спілкуюся щодня з директором Європейського регіонального бюро ВООЗ Хансом Клюге для того, щоб були організовані гуманітарні коридори, для того, щоб ми могли доставити ліки, продукти в заклади охорони здоров’я та соціальні установи», — сказав Ляшко.

За його словами, у Чернігові впродовж трьох днів через дії російських терористів виявився відрізаним від постачання психоневрологічний диспансер, через вимкнення електрики страждають лікарні у Маріуполі.

Міністр також наголосив, що російські загарбники не пропускають «швидкі», машини з ліками та продуктами.

Як повідомлялося, раніше в Офісі Омбудсмена заявили, що ворог знищує житлові будинки, лікарні, дитячі садочки та школи.

1 березня на Київщині російські терористи розстріляли автомобіль і вбили лікарку-анестезіолога.

У Києві російська артилерія обстріляла лікарню «Охматдит».

У Харкові 28 лютого внаслідок обстрілу з реактивної артилерії з пораненнями різної тяжкості госпіталізовано 15 військових і 16 цивільних, одна жінка померла.

Поблизу Херсона ворог завдав удару по кареті швидкої допомоги, водій і поранений український військовий згоріли, один з поранених дістав вогнепальне поранення.

В Охтирському районі на Сумщині російські танки розстріляли автобус із цивільними. «Швидкі» російські військові не пропускають, місцевість навколо замінована.

У Чернігові без тепла та світла залишилися геріатричний пансіонат, обласна лікарня, психоневрологічна лікарня, знищено дитсадок.

Після обстрілів з тяжкої артилерії у лікарнях Маріуполя Донецької області перебуває 47 цивільних осіб, в тому числі 17 у тяжкому стані.

У Василькові Київської області ворог обстріляв дитячий інтернат.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

У Варшаві намагалися підпалити синагогу «коктейлями Молотова»

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua