News.ua


У Відні відбувся благодійний вуличний фестиваль на підтримку України

Май 07
02:32 2023


У столиці Австрії в суботу відбувся благодійний вуличний фестиваль «Straßenfest für die Ukraine», під час якого збиралися кошти на реанімобілі для України.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

«Під час нашого благодійного вуличного фестивалю «Straßenfest für die Ukraine» українські та австрійські майстрині продавали товари ручної роботи і частину прибутку віддавали на благодійність. Також нами було організовано фуд-корт, де продавалися смачнючі вареники, пироги, солодка випічка – тут усе від продажу повністю на благочинність. Зібрані кошти ми передамо на закупівлю реанімобілів типу С, яких зараз так потребує Україна», — зазначила організатор заходу Софія Чечет.

Читайте також: В Індії відбудеться перший фестиваль української культури

За її словами, особливо був великий попит на українські вареники – гості фестивалю, який розкинувся на вуличці Ім Верд у центральній частині міста, розкупили усі 700 зроблених волонтерами вареників.

Також у рамках фестивалю, який тривав за підтримки українського посольства, відбувся музичний концерт з виконанням авторських та українських народних пісень. Для дітей було організовано аквагрим.

У Відні відбувся благодійний вуличний фестиваль на підтримку України / Фото: Василь Короткий, Укрінформ

Читайте також: Українську громаду запросили приєднатися до Вишиванкової ходи в Афінах

Як повідомляв Укрінформ, раніше Міністерству охорони здоров’я України було передано 12 «швидких» для підтримки медичних закладів. Кошти на автівки були зібрані парафіянами УГКЦ та українськими громадами, у тому числі вимушеними переселенцями в Австрії.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Загарбники за добу 452 рази вдарили по Запорізькій області

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua