News.ua


У США виводять на орбіту український наносупутник

Январь 03
16:19 2023


У США 3 січня виводять на орбіту Землі наносупутник PolyITAN-HP-30, створений до 30-річчя Незалежності України фахівцями КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки, передає Укрінформ.

«Наносупутник PolyITAN-HP-30 створили науковці Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» виключно за бюджетні кошти, що надавались МОН у межах реалізації відповідних проєктів-переможців конкурсів наукових досліджень і розробок та договору базового фінансування», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що запуск відбувається з мису Канаверал, що у США, за допомогою ракети-носія Falcon-9 від компанії «SpaceX». Після виведення на заплановану орбіту наносупутник забезпечить реалізацію наукового експерименту з дослідження ефективності функціонування теплових труб різних конструкцій як основного елемента систем термостабілізації космічних апаратів.

МОН повідомляє, що доставили супутник до Штатів завдяки спонсорській допомозі компанії «Боїнг Україна». Водночас спінофф-компанія нідерландського Технічного університету Делфт, взяла на себе фінансування та технічне забезпечення виведення космічного апарату в космос. Також долучилися Державне космічне агентство України, яке сприяло розв’язанню питань логістики та експорту.

Читайте також: SpaceX запустила у космос ізраїльський супутник-розвідник

Трансляція події відбувається на офіційному ютуб-каналі КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Як повідомлялося, в січні 2022 року з космодрому на мисі Канаверал стартувала ракета Falcon 9 з українським оптичним супутником Січ-2-30.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Росії передадуть спільну переговорну позицію Саміту миру — речник Президента

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua