News.ua


У Швейцарії відкрили перше кримінальне провадження за порушення санкцій проти РФ

Март 12
17:56 2024


Генеральний прокурор Швейцарії відкрив кримінальне провадження щодо порушення санкційного режиму проти Росії з боку неназваної компанії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Financial Times.

У Генпрокуратурі заявили, що компанія порушила швейцарські правила щодо дотримання санкційного режиму проти РФ, використовуючи дочірні компанії за кордоном.

При цьому не вказано, в якому секторі працює компанія.

Зазначається, що генеральний прокурор взявся за справу після того, як Державний секретаріат з економічних питань (SECO), який відповідає за дотримання санкційного режиму в країні, звернувся до нього з проханням порушити кримінальне провадження.

Речниця генпрокурора Лінда фон Бург зауважила, що у той час як SECO відповідає за дотримання санкційного режиму, генеральний прокурор може порушити кримінальне провадження, «якщо значимість правопорушення виправдовує такий крок».

SECO також звернувся до Генпрокурора з проханням порушити кримінальне провадження проти іншої компанії з аналогічних причин, але генеральний прокурор відхилив це прохання, постановивши, що це не є «особливо значимою справою».

«Федеральна прокуратура взяла до розгляду одне з цих проваджень і відмовилася взяти друге», — додала фон Бург.

Читайте також: У Фінляндії оголосили вирок директору двох компаній, який порушив санкції проти РФ

Юрист Патрік Еберхардт із фірми Eversheds Sutherland у Женеві заявив, що це рішення стало «поворотним моментом» у застосуванні санкцій у Швейцарії.

«По-перше, влада Швейцарії сигналізує ринку, що вони не терплять обходу санкцій через дочірні компанії в таких місцях, як Дубай. По-друге, передавши справу федеральному прокурору, SECO також сигналізує, що вимагає значного покарання (за порушення закону – ред.), можливо, навіть тюремного ув’язнення», — сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, на початку березня Швейцарія приєдналася до 13-го пакету санкцій ЄС проти Росії у відповідь на війну проти України.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Новий Xbox вийде швидше ніж очікувалось

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua