News.ua


У росії відкрили справу проти українського біженця — «шиють» заклики до тероризму

Март 15
22:50 2023


У росії порушили кримінальну справу за статтею про заклики до тероризму проти українського біженця Прохора Нейжмакова, який критикував у Телеграмі війну проти України та російське керівництво.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ТГ-канал видання «Астра».

За даними журналістів, навесні минулого року Нейжмаков виїхав із міста Рубіжне Луганської області України у Володимирську область до матері та сестри. У росії українець отримав свідоцтво про надання тимчасового притулку.

На початку березня Нейжмакова затримали після повідомлень, які він у листопаді минулого року залишив у Телеграм-чаті «Володимирська банда». Слідчі стверджують, що Нейжмаков, зокрема, написав «просто знищуєте мою країну», «скільки вбитих чоловіків і братів у зв’язку з цими конфліктами», «подякуй дядькові Володьці, завдяки якому я не маю домівки, освіти та всього іншого”.

Читайте також: : росіянин отримав 13 років суворого режиму за підпал військкомату

Який запобіжний захід обрали для Нейжмакова, невідомо. Максимальне покарання за статтею про заклики до тероризму – сім років позбавлення волі.

З початку російського збройного нападу на Україну за антивоєнну позицію в росії затримали майже 20 тисяч людей. Понад 450 осіб проходять у кримінальних справах.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Офіційний канал застосунку "Дія" з'явився у месенджері WhatsApp

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua