News.ua


У полку Калиновського кажуть, що Україна потребує стратегії відносин з білоруссю

Февраль 09
07:11 2023


У полку Кастуся Калиновського вважають за необхідне прийняти в Україні стратегію відносин із білоруссю, вона має бути погоджена всіма політичними структурами нашої держави.

Про це заявив представник штабу полку Андрій Шеучик під час круглого столу в Укрінформі на тему «Майбутнє білорусько-українських відносин».

«Поки що ми воюємо, навчаємося, маємо певні сподівання — але не маємо жодної стратегії, не маємо жодного рядка, жодного слова про те, що робитиме Україна з білоруссю. Цього немає. У нас мусить бути план у робочому варіанті. Коли цього плану немає, то про що можна говорити? Тобто, ми не можемо ні корегувати, ні висловлювати свою думку щодо цього, бо цього предмета немає», – сказав він.

Шеучик висловив переконання, що стратегія має бути погоджена всіма політичними структурами України, зокрема і Президентом.

Читайте також: У білорусі затримують родичів добровольців, які загинули за Україну — ЗМІ

«Над цим треба працювати, і до цієї праці мають долучитися всі: перш за все українська сторона та всі з білоруського боку – чи то полк, чи то вільні білоруси, чи то будь-яка людина, котра живе на Чернігівщині… таким чином можна опрацювати найбільш дієву стратегію щодо білорусі. Це політична воля України, і ми, полк Кастуся Калиновського, матимемо з цим погодитися», — підкреслив представник полку.

Як повідомляв Укрінформ, білоруський добровольчий батальйон Збройних сил України імені Кастуся Калиновського було сформовано у березні 2022 року у складі Іноземного легіону. Він названий на честь національного героя білорусі, одного з керівників національно-визвольного повстання білорусів, поляків, литовців та українців 1863-1864 років.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Україна виступила у гранд-фіналі Євробачення-2024

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua