News.ua


У Нью-Йорку відбувся показ вистави про окупацію Маріуполя

Март 28
20:12 2024


У Нью-Йорку на Мангеттені протягом тижня проходила вистава про оборону та окупацію Маріуполя.

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, документальний перфоменс втілила на сцені театральна режисерка, керівниця мистецької групи «Яра» Вірляна Ткач.

Сюжет побудовано на чотирьох реальних історіях українців, які на початку повномасштабного вторгнення опинились в блокадному Маріуполі. Ці історії зібрала культурна активістка Дарʼя Коломієць.

Перформанс поєднує документальні матеріали, поезію, пісні й хореографію.

Окремою сюжетною лінією проходить історія мозаїчного панно художниці Алли Горської «Дерево життя», створене в Маріуполі в 1967 році. Воно було зруйноване російськими військами на початку повномасштабного вторгнення.

Як розповіла в коментарі Укрінформу Коломієць, в основу проєкту лягли історії члена паралімпійської збірної України з плавання Ярослава Семененка, капітана поліції Маріуполя Євгенії Іванченко, дружини азовця Максима Нікуліна, який перебуває в російському полоні, Олени Нікуліної та маріупольчанки Валерії Михайловської, яка повернулася до рідного міста з-за кордону, щоб урятувати матір.

«Я зібрала ці розповіді у вигляді голосових повідомлень від різних людей у рамках мого проєкту «Щоденник війни», — пояснила Коломієць. — Я ставила українцям одне запитання: «Як для тебе розпочалося повномасштабне російське вторгнення?».

Читайте також: У американському місті Беверлі-Гіллз відбувся мітинг до річниці трагічних подій у Маріуполі

За словами авторки, вона пропонувала ці матеріали різним театрам у Нью-Йорку й таким чином познайомилася з Ткач, яка планувала засобами театрального мистецтва розповісти про трагедію Маріуполя.

Як повідомляв Укрінформ, торік у травні в постановці Вірляни Ткач на Мангеттені в Українському музеї проходив показ документальної вистави Undesirable Elements, Ukraine, що подає драматичні сторінки української історії України через розповіді вихідців з України.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Гравчиня збірної України з баскетболу 3х3: Ми поборемося за Олімпіаду

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua