News.ua


У МЗС вважають, що Росія може використати ситуацію в Афганістані проти України

Август 16
22:16 2021

Російська сторона може скористатися можливістю вплинути негативним чином на міграційну ситуацію в Україні.

Про це розповів заступник міністра закордонних справ Євгеній Єнін в ефірі телеканалу «Україна 24», коментуючи як ситуація в Афганістані може вплинути на Україну, передає Укрінформ.

«Погіршення безпекової ситуації в Афганістані може потягнути за собою погіршення безпекової ситуації взагалі в регіоні Центральної Азії. І оскільки світ є досить глобалізованим, все це матиме безпосередньо вплив на безпекову та міграційну ситуацію в Україні. Не будемо забувати давно відточені прийоми і Російської Федерації і Республіки Білорусь, які вже неодноразово демонстрували спроможність погіршувати чи впливати негативним чином на безпекову чи міграційну ситуацію в країнах-партнерах, зокрема в Європейському Союзі», — сказав Єнін.

Читайте також: З Афганістану хочуть евакуюватися близько 90 українців — МЗС

За його словами, аналогічна ситуація може відбуватися і цього разу.

«Безумовно ми не виключаємо, що аналогічна ситуація може скластися цього разу, що російська сторона скористається максимально можливістю вплинути негативним чином на міграційну ситуацію в Україні. Ми не сидимо, склавши руки. Ми посилюємо координацію всередині держави, взаємодію з нашими міжнародними партнерами для того, щоб мінімізувати відповідні ризики та забезпечити на належному рівні безпеку наших громадян», — наголосив Єнін.

Як повідомляв Укрінформ, 15 серпня вранці таліби оточили Кабул й почали без бою заходити до столиці Афганістану. «Талібан» заявив, що контролює всю територію Афганістану.

Читайте також: Дев’ять евакуйованих афганців попросили про статус біженця в Україні

Представник політичного офісу ісламістського руху «Талібан» Мухаммед Наїм заявив про «завершення війни» в Афганістані і зазначив, що жодна дипломатична організація не зазнала нападів.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що з Кабула українським літаком евакуювали 80 осіб, у тому числі 8 українців.

Рада Безпеки ООН 16 серпня збереться на позачергове засідання у зв’язку із ситуацією в Афганістані.

Читайте також: МЗС хоче почути, кого представляє посольство Афганістану в Україні

Глава МЗС України Дмитро Кулеба поінформував, що українські дипломатичні місії у Таджикистані та Пакистані моніторять ситуацію в Афганістані.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Рамина призналась, сколько лет уговаривала Пивоварова на интервью

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua