News.ua


У МЗС пояснили, як реагують на російські обстріли з території білорусі

Август 11
16:50 2022

Міністерство закордонних справ України реагує нотою протесту на кожен російський обстріл з території білорусі для фіксації її участі в агресії проти України.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми підтримуємо функціонування дуже чіткого механізму: на кожен обстріл з території білорусі в напрямку території України ми реагуємо відповідною нотою протесту. Ми робимо це для фіксації відповідних фактів, які рано чи пізно – а ми працюємо над тим, щоб це сталося рано, — були б використані для підтвердження надання білоруссю свого простору, своєї території для здійснення російської агресії проти України», — сказав Кулеба.

Читайте також: У білорусі російська армія розгортає додаткові сили та засоби ППО

Він також поінформував, що білоруські дипломати евакуювалися з Києва в перші тижні повномасштабної війни та відтоді не поверталися, хоча юридично посольство білорусі продовжує функціонувати.

Раніше в інтерв’ю Укрінформу Кулеба заявив, що Україна наразі не розриває дипломатичних відносин з білоруссю попри те, що вважає її співучасником злочину агресії проти нашої країни, щоб не давати олександру лукашенку додаткових приводів ухвалювати «ті чи інші рішення».

Як повідомлялося, 28 липня, у День української державності, з території білорусі було випущено понад 20 ракет, 9 із яких упали у лісах Чернігівської області.

Читайте також: Близько 13 тисяч білорусів погодились воювати проти України – Генштаб

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф знищують об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

У Канаді підтвердили іноземне втручання у вибори, але безуспішне

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua