News.ua


У МЗС назвали агітацію «єдиноросів» в окупованому Луганську кроком політичного відчаю

Июль 15
14:56 2021

Міністерство закордонних справ засудило агітаційну діяльність російських депутатів в окупованому Луганську та незаконну паспортизацію, розглядаючи такі дії як демонстративний приклад відходу Росії від своїх зобов’язань в рамках Мінських домовленостей.

Про це заявив Укрінформу речник МЗС Олег Ніколенко, коментуючи повідомлення ЗМІ про участь представників російської партії «Єдина Росія» в агітаційному форумі в окупованому Луганську.

Речник МЗС назвав такі дії «кроком політичного відчаю» російської провладної сили, яка намагається за рахунок мешканців українських окупованих територій компенсувати падіння її рейтингів на тлі важкої епідемічної ситуації в Росії.

Читайте також: В ОРДЛО роздали 630 тисяч російських паспортів — Данілов

У цьому контексті він акцентував, що проконтролювати намальовані там результати «підтримки» «Єдиної Росії» буде фактично неможливо, а це у свою чергу поставить під сумнів легітимність російського виборчого процесу.

«Розглядаємо агітаційну діяльність російських депутатів в окупованому Луганську та незаконну паспортизацію, що триває, як цілеспрямовану політику на підрив мирного врегулювання російсько-українського збройного конфлікту, черговий демонстративний приклад відходу Росії від своїх зобов’язань в рамках Мінських домовленостей та підсумків Паризького саміту лідерів «нормандської четвірки», — зазначив Ніколенко.

Речник МЗС учергове закликав українських громадян не брати участь в протиправних російських плебісцитах.

Читайте також: Заборона в Росії критикувати «офіційну версію» історії веде до тоталітаризму – Дробович

Як повідомляли ЗМІ, представники російської партії «Єдина Росія» 14 липня взяли участь у так званому форумі громадян Росії, де агітували українців із нав’язаними російськими паспортами голосувати на виборах до Державної думи РФ у вересні.

Проведення аналогічного «форуму» заплановане також 15 липня в окупованому Донецьку.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

США анонсировали новый пакет помощи Украине

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua