News.ua


У Москві прощаються з Олексієм Навальним

Март 01
14:09 2024


У московській церкві «Утамуй мої печалі», що у спальному районі Мар’їно, розпочалася церемонія прощання з опозиційним політиком Олексієм Навальним.

Про це повідомляє Медіазона, яка веде текстову онлайн-трансляцію заходу, передає Укрінформ.

Після 14:00 за московським часом (13:00 за Києвом) людей почали пускати в церкву. Охочі попрощатися з Олексієм Навальним ідуть до храму, вишикувалася черга понад 1 кіломет завдовжки.

Присутні, зустрічаючи катафалк з тілом Навального, протягом семи хвилин скандували ім’я політика і плескали в долоні. Учні сусідньої з храмом школи кричали з вікон «Навальний». Раніше батьків школярів району Мар’їно попередили, що дітям потрібно залишатися у школах «з метою забезпечення безпеки».

Телеграм-канал Sotavision повідомляє, що біля храму були помічені посол США Лінн Трейсі, посол Німеччини Олександр Граф Ламбсдорфф, посол Франції П’єр Леві та дипломатичні представники деяких інших країн Євросоюзу.

Поховання Навального на Борисівському цвинтарі Москви планується о 15:00 за Києвом.

За кілька днів біля цвинтаря, церкви та найближчих станцій метро виставили огорожі та поліцейські патрулі, встановили нові відеокамери для спостереження.

Читайте також: Росія й особисто Путін відповідальні за вбивство Навального — Європарламент

Як повідомлялося, Олексій Навальний загинув 16 лютого в колонії особливого режиму «Полярний вовк» у селищі Харп у Ямало-Ненецькому автономному окрузі. Влада заявила, що смерть політика настала з «природних причин», але не розкриває її обставин.

Тіло політика не одразу видали сім’ї. Вперше його показали матері 21 лютого, а віддали лише 24 лютого. До цього слідчі шантажували жінку, вимагаючи провести таємний похорон.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Universal Music Group і TikTok уклали нову угоду

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua