News.ua


У кремля не вийде прикритися кріслом у Радбезі ООН та газовими трубами – Зеленський

Апрель 03
23:42 2023


У кремля не вийде прикритися кріслом у Раді безпеки ООН та газовими трубами — відповідальність обов’язково настане.

Про це він сказав у відеозверненні, передає Укрінформ.

«У Чернігівській області сьогодні від ранку було багато різних заходів, переговорів. Одна з найважчих емоційно поїздок. Відвідали Ягідне – звичайне невеличке село нашої Чернігівщини, яке російські звірі перетворили минулого року на один із найбільших світових прикладів знущання з людей», — сказав глава держави.

Читайте також: Зеленський провів виїзне засідання Ставки у Чернігові

Він зазначив, що російські солдати зробили в школі в Ягідному командний пункт, а у підвал школи загнали всіх жителів села, просто як живий щит.

Зеленський наголосив, що з третього до 30 березня минулого року у підвалі цієї школи окупанти утримували понад три сотні людей — звичайна сільська школа, підвал менш як двісті метрів.

«Люди старшого віку й зовсім малі діти, жінки й чоловіки… Найстаршій жінці було 93 роки, наймолодшій дитині – менш як пів року. Ось цей підвал, цей концентраційний табір у Ягідному, як і всі інші злочини Росії проти людей і людяності, ніколи державі-злу не пробачимо. І не лише ми», — сказав президент.

Читайте також: Зеленський відвідав село Ягідне, жителів якого росіяни місяць утримували у підвалі

Він підкреслив, що у кремля не вийде прикритися кріслом у Радбезі ООН, газовими трубами чи будь-чим іще, законна й справедлива відповідальність за кожен скоєний на українській землі російський злочин неодмінно буде у трибуналі, у Міжнародному кримінальному суді, в українських судах.

Зеленський подякував гостям України, які відвідали Чернігівщину, які побачили цю концентрацію російського зла в Ягідному.

«Дякую віцеканцлеру Німеччини Роберту Габеку й Генсеку Ради Європи Марії Пейчинович-Бурич. Дякую й за переговори – змістовні, правильні. Дякую гендиректору ЮНЕСКО Одрі Азулє за її увагу до України, за сьогоднішні зустрічі в Україні. Готуємо для історичного центру Чернігова статус Світової спадщини ЮНЕСКО. Такий самий статус, який нещодавно здобуто для історичного центру нашої Одеси», — сказав глава держави.

Читайте також: Зеленський, Роберт Габек та Марія Пейчинович-Бурич оглянули наслідки російської окупації с. Ягідне

Він зазначив, що особливою честю було відвідати наших воїнів у шпиталі, які відновлюються після бойових поранень, подякувати за все, що вони роблять для України, подякувати їм за віру в Україну, яку наші люди захищають, ризикуючи найціннішим – своїм життям.

Крім того, Президент вручив Чернігову відзнаку міста-героя, міста героїв.

«Чернігів бачив різних окупантів, різне зло. Захиститися від цього російського зла – чи не найважливіше в нашій історії. Україна ніколи не буде країною руїн, хоч би як про це мріяли в кремлі. Їхні мрії не збуваються», — наголосив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський провів зустріч із генеральним секретарем Ради Європи Марією Пейчинович-Бурич, під час якої показав їй справжній концентраційний табір у селі Ягідне на Чернігівщині.

Фото: ОП

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

У Німеччині пропонують збивати російські дрони над заходом України системами НАТО

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua