News.ua


У Каунаському університеті відкриють центр Маріупольського університету

Октябрь 09
14:59 2023


У понеділок, 9 жовтня, в Університеті ім. Вітаутаса Великого у місті Каунас в Литві відкриється центр Маріупольського державного університету.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на литовського мовника LRT.

«Ми раді, що можемо продовжувати розширювати наші відносини з Україною, які були міцними і до війни – у нас було 30 договорів з університетами цієї країни», – зазначив ректор Каунаського університету Юозас Аугутіс.

З нагоди відкриття нового Центру відбудуться академічний форум і бесіда-дискусія студентів і школярів із ректором Маріупольського університету Миколою Трофименком. У бесіді зі школярами та студентами з України Трофименко розповість про історію Маріупольського університету, його стійкість до викликів, про минулі та теперішні досягнення.

Також планується обговорити створення платформи, що об’єднує українську молодь Каунаса, та участь у діяльності Українського центру.

Того ж дня, у другій половині дня відбудеться форум «Трансформації академічних спільнот», під час якого буде підписано договір про відкриття нового Центру Маріупольського державного університету в Університеті ім. Вітаутаса Великого, а також відбудеться обговорення ролі університетів у соціальних змінах.

Після вторгнення Росії в Україну Каунаський університет прийняв понад 300 українських студентів. Минулого року при Каунаському університеті було створено Український центр.

Історія Маріупольського університету бере свій початок у 1991 році. Після окупації міста російськими загарбниками він працює в Києві.

Як повідомляв Укрінформ, у майбутньому 34% українських біженців у Литві планують залишитися жити та працювати в цій країні.

Університет Вітаутаса Великого. Фото: E. Blaževič/LRT nuotr

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Росіяни обстріляли з важкої артилерії Нікополь, пошкоджена гімназія

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua