News.ua


У Франції українські суботні школи активно приймають новоприбулих

Апрель 01
10:26 2022


Українська школа при Катедрі святого Володимира в Парижі впродовж останнього місяця прийняла понад 70 учнів з України, і тепер у школі діє вже 15 класів.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Світовий конґрес українців.

Директор цієї школи Надія Мигаль, яка одночасно є і головою Союзу українок Франції, розповідає, що учительський колектив і громада всіляко інформують, запрошують новоприбулих дітей до навчання та підтримують українські родини.

У СКУ повідомили, що українська школа діє також і в Ніцці, де через театральне й образотворче мистецтво дітям допомагають полегшити перехід на французький стиль навчання. А у Версалі, де немає української школи, вже постала потреба для її відкриття.

Читайте також: У Версалі українці провели демонстрацію на підтримку вступу України до ЄС

Також українська громада за підтримки місцевої влади дбає про створення та діяльність курсів французької мови, щоб діти з України змогли якнайшвидше повноцінно навчатися в цілоденних французьких школах. Зокрема у Версалі приміщення для таких курсів надав мер міста.

«Щоб підтримати біженців, до української громади долучаються місцеві жителі, надаючи у своїх помешканнях прихисток для постраждалих українців та збираючи гуманітарну допомогу, включно й одяг, взуття, шкільне приладдя, які щовечора можна отримати при Церкві св. Симона в Парижі. Велику збірку такої допомоги зробила українська молодь із Пласту в Парижі», – зауважили в СКУ.

Нагадаємо, у столиці Франції відбулася виставка «О кераміка!», частина коштів з якої надійде на потреби української армії – фонду «Повернись живим!».

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: СКУ

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Moderna Covid Pfizer/BioNTech |

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua