News.ua


У ДТЕК заявили, що всі електростанції підлягають відновленню, але роботи займуть роки

Июнь 29
07:36 2024

У компанії «ДТЕК Енерго» запевняють, що всі пошкоджені внаслідок війни електростанції підлягають відновленню, але на це можуть знадобитися роки.
Про це заявив генеральний директор компанії Ільдар Салєєв у Facebook.
За його словами, на сьогодні у компанії навіть не розглядаємо категорію «відновленню не підлягає». Всі обʼєкти будуть відновлені рано чи пізно. Росіяни атакували ТЕС «ДТЕК Енерго» понад 180 разів. Загалом втрачено 90% потужностей.
«Масштаб руйнувань такий, що на відновлювальні роботи потрібні не місяці, а роки. Це перш за все питання часу та наявності потрібного обладнання. Замовлення на виготовлення обладнання розміщені на виробництвах усіх континентів», — пояснив Салєєв.
Збитки за попередніми оцінками компанії сягають 350 млн дол і тільки цьогоріч на ремонти ТЕС піде 4 млрд грн коштів «ДТЕК Енерго». «Це наш мінімальний план, що ми можемо встигнути зробити цього року. Наші спеціалісти по всьому світу шукають запасне обладнання, яке можна купити, привезти і встановити», — наголосив Салєєв.
Він також додав, що з міркувань безпеки інформацію щодо відновлення ТЕС не розголошують.
Нагадаємо:
Нещодавно очільниця Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук заявила, що Бурштинська теплоелектростанція, яка сильно постраждала під час російських обстрілів, не підлягає відновленню.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

У Польщі вшанували пам’ять воїнів Армії УНР

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua