News.ua


У "Дії" відкрили житлові сертифікати, можна починати обрати місце проживання та нерухомість — Шмигаль

Сентябрь 28
16:58 2023

У додатку «Дія» стали доступні для ознайомлення житлові сертифікати — їх отримали ті українці, хто в рамках програми «єВідновлення» подавав відповідну заявку на відновлення зруйнованого житла.

Про це оголосив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Сьогодні в межах програми «єВідновлення» відкриваємо перегляд житлових сертифікатів у «Дії. Завдяки їм українці, чиє житло було повністю зруйноване Росією, зможуть придбати нове. Усі, хто подав заявку через «Дію», в окремій вкладці розділу «єВідновлення» повністю побачать свій сертифікат.», — зазначив він.

Повноцінний запуск житлових сертифікатів очікується в листопаді цього року, але вже сьогодні є можливість вибрати для себе місце для життя та варіанти нерухомості.

«Механізм їх використання ще доопрацьовується. Плануємо повноцінний запуск вже в листопаді цього року. Однак зараз вже є можливість вибрати для себе краще місце для життя та найбільш оптимальні варіанти нерухомості», — повідомив Шмигаль.

За словами глави уряду, про те, як сертифікати можна буде використовувати на практиці, згодом детально поінформують Мінвідновлення та Міністерство цифрової трансформації.

«Таким чином, програма є Відновлення поступово охоплює всіх українців, чиє житло вразили російські терористи», — зазначив прем’єр.

Нагадуємо:

На сьогодні Уряд уже здійснює цільові витрати для ремонту пошкодженого житла.

Йдеться про компенсацію пошкоджень у розмірі до 200 тис. грн.

У майбутньому очікується розширення програми і надання компенсації за більші пошкодження та втрачене житло. Цьому сприятимуть окремі програми, що фінансуються міжнародними донорами.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Microsoft |

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua