News.ua


У «Братстві» заявили, що Мінкульт заборонив відспівати їхніх бійців у Лаврі, міністерство заперечує

Март 07
03:47 2023


Лідер добровольчого батальйону «Братство» і політик Дмитро Корчинський заявив, що міністр культури Олександр Ткаченко начебто не дозволив відспівати загиблих бійців батальйону в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври. У міністерстві кажуть, що з таким проханням до них ніхто не звертався.

Про це Корчинський написав у Telegram, передає Укрінформ.

«Міністр культури Ткаченко вирішив, що наші загиблі бійці диверсійної групи Братства не гідні бути відспівані в Успенському соборі Лаври й скасував свій дозвіл», — йдеться у повідомленні.

За його словами, Православна Церква України «одразу прийшла на допомогу» й організувала відспівування у Михайлівському Золотоверхому соборі.

У пресслужбі Міністерства культури та інформаційної політики у відповідь заявили, що не надавали відмови щодо відспівування загиблих військових в Успенському соборі. Кажуть, що інформація Корчинського не відповідає дійсності.

«МКІП може погоджувати або не погоджувати служіння в храмі за зверненням релігійної громади. Станом на 23:50 6 березня до МКІП не було звернень від ПЦУ або будь-якої іншої релігійної громади. Відповідно до цього жодних відмов чи погоджень МКІП не надавало», — йдеться в заяві.

Мова йде про похорон чотирьох бійців диверсійної групи «Братства», які загинули наприкінці грудня 2022 року на кордоні з Брянською областю рф: Максима Михайлова (Непийпиво), Юрія Горовця (Святоші), Тараса Карпюка (Тарасія) та Богдана Лягова (Аполлона).

Відспівування відбудеться в Михайлівському Золотоверхому соборі об 11:30 7 березня. Прощання пройде на Майдані Незалежності о 13:00.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

На Полтавщині поліція розслідує жорстоке вбивство 12-річної дівчинки

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua