News.ua


Туреччина докладе зусиль для припинення вогню між Ізраїлем і ХАМАС — Ердоган

Октябрь 19
01:30 2023


Туреччина докладатиме зусиль для встановлення гуманітарного припинення вогню в палестино-ізраїльському конфлікті, аби надалі забезпечити стабільність у регіоні.

Як повідомляє Укрінформ про це президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган повідомив у соцмережі Х за результатами засідання виконавчого комітету Організації ісламського співробітництва, що відбулося у Джидді (Саудівська Аравія).

“Я засуджую тих, хто вчинив цей напад (на лікарню в секторі Газі — ред.), який є злочином проти людства та геноцидом проти народу Гази… Туреччина продовжить докладати зусиль для встановлення спочатку гуманітарного припинення вогню, а потім — постійної стабільності”, — зазначив турецький лідер.

Він наголосив на необхідності дипломатичної активності задля припинення конфлікту.

Читайте також: Ердоган пропонує посередництво в палестино-ізраїльському конфлікті

“З першого дня ми доклали інтенсивних зусиль для вирішення кризи, яка почалася 7 жовтня і може поширитися на весь наш регіон. Наразі ми мали телефонні розмови з 18 лідерами на рівні глав держав та урядів. У співпраці з владою Єгипту ми доставили в регіон три літаки з гуманітарною допомогою. Ми продовжуємо простягати руку допомоги пригнобленому народу Гази, який 17 років живе в умовах блокади”, — написав Ердоган.

Президент Туреччини зауважив, що в нинішній ситуації “Рада Безпеки ООН, яка стала абсолютно неефективною, знову не виконала своїх обов’язків” та розкритикував західні країни у бездіяльності та “підливанні лою у вогонь” конфлікту, а міжнародні медіа — у поширенні “упереджених та лицемірних” публікацій.

Читайте також: Ердоган провів телефонні розмови з лідерами Ізраїлю та Палестини

Як повідомляв Укрінформ, президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у Страсбурзі заявила, що необхідно якомога швидше розслідувати ракетний удар по лікарні в секторі Гази, аби притягнути винних до відповідальності та підтримати палестинський народ, який страждає від терористів.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Українські юніори виграли 31 медаль чемпіонату Європи з грепплінгу

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua