News.ua


Тільки повний контроль України над ЗАЕС гарантує безпеку Європі — Президент

Апрель 26
23:41 2023

Присутність росії на території Запорізької атомної електростанції створює загрозу радіаційної катастрофи на кшталт Чорнобильської.

Як передає Укрінформ, про це Володимир Зеленський сказав у відеозверненні за підсумками розмови з генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі..

«Лише повний контроль України над ЗАЕС може повернути й повну безпеку, причому не лише нашій країні, а й усій Європі, усьому світу. Радіація не визнає державних кордонів так само, як і російська федерація. І лише повне дотримання правил може гарантувати безпеку», — зазначив глава держави.

За словами Президента, під час розмови з Гроссі з нагоди річниці Чорнобильської катастрофи, він нагадав, наскільки крихкою є безпека всього світу. Зокрема тоді, «коли понад рік щодня й щохвилини зберігається штучно створена росією загроза радіаційної катастрофи на Запорізькій атомній станції».

Читайте також: Зеленський закликав Китай допомогти убезпечити Запорізьку АЕС

Водночас Зеленський подякував Гроссі за важливу ініціативу – запровадження спеціальної програми медичної підтримки для персоналу всіх українських атомних станцій.

Як повідомляв Укрінформ, Володимиром Зеленським у середу провів розмову з генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

До Києва прибула делегація польських депутатів

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua