News.ua


Сунак: Нашим найвищим пріоритетом є продовження військової допомоги Україні

Март 14
00:40 2023


Найвищим пріоритетом Британії є надання військової допомоги Україні.

Про це заявив у понеділок прем’єр-міністр країни Ріші Сунак під час обговорення з президентом США Джо Байденом та главою уряду Австралії Ентоні Албенізі подальшої взаємодії трьох країн у межах альянсу AUKUS, передає кореспондент Укрінформу.

«Нашим найвищим пріоритетом є продовження надання військової допомоги Україні, тому що їхня безпека – це наша безпека, і ми підемо далі, щоб зміцнити нашу стійкість», – сказав він.

Читайте також: Безладдя і розкол: Сунак пояснив, чим загрожують світові росія та китай

Сунак наголосив, що сучасні виклики посилюються незаконним «російським вторгненням в Україну, зростанням агресивності Китаю, дестабілізуючим поводженням Ірану та Північної Кореї».

«Усе це загрожує створенням світу, який визначатиметься небезпекою, безладом і розколом», – додав він.

За словами Сунака, Британія оголошує про значне збільшення свого оборонного бюджету.

Читайте також: Британія суттєво збільшить власні витрати на оборону

Додатково на оборону буде виділено 5 млрд фунтів стерлінгів (близько 6 млрд доларів) протягом наступних двох років, і загальні витрати будуть доведені до 2,25% ВВП. Відповідно, країна залишатиметься однією з провідних оборонних держав світу.

«Це дасть нам змогу поповнити наші військові запаси й модернізувати нашу ядерну галузь, зміцнивши AUKUS і посиливши наше стримування», – сказав прем’єр.

Читайте також: Прем’єри Британії та Австралії зустрілися у США, говорили й про підтримку України

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден зустрівся для переговорів з прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком і главою уряду Австралії Ентоні Албенізі для обговорення наступного етапу взаємодії трьох країн у межах альянсу AUKUS.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Байден не боїться балістичних ракет з Росії

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua