News.ua


Стефанішина: Працюємо, аби на саміті НАТО отримати гарантовану військову допомогу

Июнь 29
01:13 2024


За результатами саміту НАТО у Вашингтоні для України важливо отримати солідарне рішення країн-членів Альянсу про гарантовану військову допомогу.

Про це в ефірі марафону «Єдині новини» повідомила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, передає Укрінформ.

«На саміт НАТО працюємо над тим, щоб була гарантована фінансова позиція щодо військової допомоги, щоб ми не залежали від політичних процесів у США, чи в іншій країні серед союзників. Окремі рішення (мають бути ухвалені – ред.) стосовно протиповітряної оборони. Сьогоднішнє влучання ракети у житловий будинок у Дніпрі – це чергове свідчення того, що небо над Україною має бути закрите», – заявила Стефанішина.

За її словами, на цьому шляху вже є багато здобутків. «І Німеччина, і Італія, і Сполучені Штати оголосили про додаткові системи Patriot, які надійдуть для України», – зазначила урядовиця.

Читайте також: Столтенберг: Вашингтонський саміт буде «дуже добрим» як для НАТО, так і для України

Як повідомляв Укрінформ, помічник держсекретаря США у справах Європи та Євразії посол Джеймс ОʼБраєн заявив, що саміт НАТО у Вашингтоні, який відбудеться 9–11 липня, має підкреслити можливості для повної інтеграції України в західні структури, створити прямий та ефективний міст для її членства в Альянсі та обговорити шляхи для успіху на полі бою.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Колишнього правоохоронця із Генічеська заочно засудили на 15 років за держзраду

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua