News.ua


США ввели санкції проти олігархів Путіна та засобів дезінформації Кремля

Март 04
01:49 2022

Міністерство фінансів США і Державний департамент оголосили про введення санкцій проти наближених до Путіна олігархів, а також засобів дезінформації, пов’язаних зі спецслужбами Росії, та їхніх керівників.

Про це йдеться в офіційному повідомленні, розміщеному в четвер на сайті американського фінансового відомства, передає Укрінформ.

«Сьогодні Офіс контролю за іноземними активами Мінфіну США (OFAC) і Держдепартамент США посилили тиск на Росію, запровадивши санкції проти численних представників російської еліти та членів їхніх сімей, визнавши певну власність цих осіб як заблоковану, а також санкції проти засобів дезінформації, пов’язаних зі спецслужбами (РФ – ред.)»,- зазначається в повідомленні.

Так, у списках санкцій фігурує Алішер Усманов, один із найбагатіших мільярдерів Росії. Він має великі активи в різних секторах економіки РФ та перебуває у близьких фінансових стосунках з Путіним і Медведєвим. Мінфін США визнає заблокованим його майно, у тому числі суперяхту вартістю понад $700 мільйонів та реактивний літак Airbus A340-300, який оцінюється в $500 мільйонів.

Обмеження запроваджуються й проти Ніколая Токарєва, президента «Роснафти» та давнього соратника Путіна з часів КДБ, а також членів його родини, які «отримували користь» від перебування в близькому оточенні кремлівського лідера. Під санкції потрапили три компанії нерухомості дружини Токарєва в Росії.

Повторні санкції накладені на «кухаря Путіна» Євгена Пригожина, який продовжує використовувати різні «фабрики тролів» для того, щоби поширювати дезінформацію та дестабілізувати ситуацію в Україні, Європі, США. У «чорному списку» опинилися також дружина, дочка й син Пригожина, які «відіграють різні ролі» у його бізнес-підприємстві.

Крім санкцій проти представників російської еліти, OFAC запровадив обмеження проти 26 осіб, що перебувають в Росії й Україні, а також семи російських організацій, пов’язаних із СЗР, ГРУ, ФСБ Росії через поширення дезінформації та вплив на суспільну думку.

У Мінфіні повідомили, що нинішні обмеження проти РФ були введені в тісній взаємодії з ЄС, Великою Британією, Канадою, Японією, Республікою Кореєю й Австралією. При цьому, Мінфін США передасть всю інформацію Мін’юсту для підтримки кримінального переслідування та конфіскації активів цих осіб.

Як зауважила у цьому зв’язку в четвер речниця Білого дому Джен Псакі, нинішні санкції – не остання серія покарань, які вводитимуть США для реагування на російську агресію проти України.

Як повідомляв Укрінформ, міжнародні фінансово-аналітичні компанії стверджують, що економіка Росії стрімко наближається до дефолту через небачені санкції та експортні обмеження з боку заходу.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Австрію на Саміті миру представлятиме канцлер

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua