News.ua


США вперше підтримали створення трибуналу, який судитиме владу іншої країни за злочин агресії — ОП

Март 30
11:13 2023

Підтримка Державним департаментом США створення «гібридного трибуналу» для розслідування злочину агресії російської федерації проти України є важливим кроком і показником, що питання необхідності заснування механізму покарання політичного керівництва росії не викликає дискусій.

Про це сказав заступник керівника Офісу Президента Андрій Смирнов у коментарі Укрінформу.

«Ми вітаємо рішення Державного департаменту США приєднатися до трибуналу, який судитиме російську владу за злочин агресії. На наших очах прокидається весь цивілізований світ, і питання необхідності заснування механізму покарання за злочин агресії, вчинений політичним керівництвом росії проти України, не викликає дискусій. Це важливий крок, адже Сполучені Штати вперше підтримали створення трибуналу, який судитиме владу іншої країни за злочин агресії», — підкреслив він.

Водночас Смирнов зауважив, що Україна має намір продовжити переговори щодо моделі створення Трибуналу в рамках core group.

За його словами, важливими умовами для нашої країни є міжнародна легітимність, юридична всеосяжність та авторитет рішень трибуналу, а також подолання імунітету тих людей, які своїми рішеннями і діями сіють терор і хаос у світі.

Читайте також: Спецтрибунал для рф матиме значну міжнародну підтримку — Держдеп

«Нам не потрібно рішення трибуналу іменем України, це має бути рішення трибуналу іменем цивілізованого світу», — наголосив заступник керівника ОП.

Як повідомлялося, у Державному департаменті США підтримали створення «гібридного трибуналу» для розслідування злочину агресії росії.

У вересні 2022 року Президент Володимир Зеленський утворив робочу групу на чолі з керівником ОП Андрієм Єрмаком, яка опрацьовує питання створення спеціального трибуналу для притягнення до кримінальної відповідальності керівництва російської федерації за скоєння злочину агресії проти України. Створення такого трибуналу підтримали Парламентська асамблея Ради Європи, Європарламент, Парламентська асамблея НАТО, Парламентська асамблея ОБСЄ та окремі держави.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Жіночі футболки від JUL — новий тренд сезону

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua