News.ua


США схвалили продаж нового пакету зброї Тайваню – ЗМІ

Август 24
07:50 2023


Адміністрація президента США Джо Байдена схвалила продаж Тайваню нового пакету озброєння і військового обладнання на суму $500 мільйонів.

Про це з посиланням на Держдепартамент Сполучених Штатів повідомляє АР, передає Укрінформ.

Йдеться про обладнання для модернізації тайванських винищувачів F-16, що включає інфрачервоні системи пошуку і спостереження, комп’ютерне програмне забезпечення та запасні частини до літаків.

Хоча цей пакет є досить скромним, порівняно з попередніми продажами зброї, цей крок, із високою імовірністю, викличе жорстку критику з боку Пекіна, який вважає самоврядний Тайвань своєю провінцією і не виключає застосування сили для його возз’єднання з материком.

Читайте також: Тайвань не злякається і не відступатиме перед авторитарними загрозами – віцепрезидент

У Держдепі заявили, що цей продаж відповідає національним, економічним і безпековим інтересам США та дозволить Тайваню

покращити здатність протистояти нинішнім і майбутнім загрозам, зміцнивши можливості острова захищати свій повітряний простір.

В останні роки Китай різко збільшив свою військову активність у водах і небі навколо Тайваню, мало не щодня направляючи винищувачі та кораблі ВМС для проведення патрулювань поблизу острова, а також збільшив кількість військових навчань навколо Тайваню з тренуваннями у встановленні його блокади.

Читайте також: США закликали Китай припинити військовий тиск на Тайвань

Як повідомляв Укрінформ, уряд Тайваню запропонував рекордний оборонний бюджет на 2024 рік у розмірі понад 600 мільярдів нових тайванських доларів (близько $19 мільярдів).

Запропонований бюджет на 4,5% більше, ніж у поточному році, та, серед іншого, включає спеціальний розділ видатків, які, на думку аналітиків, будуть спрямовані на закупівлю вдосконалених винищувачів F-16V та серійне виробництво ракет й іншого озброєння.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Загарбники вдарили по енергообʼєктах Сумщини

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua