News.ua


США й Німеччина обговорили, як підтримати Україну на тлі ескалації з боку РФ

Апрель 10
03:21 2021

Вашингтон і Берлін погоджуються щодо необхідності підтримки України на тлі нових провокацій з російської сторони, а також вважають за необхідне, аби Москва негайно припинила агресивну поведінку.

Про це йдеться в офіційному повідомленні речника Держдепартаменту США Неда Прайса за результатами розмови глав зовнішньополітичних відомств США й Німеччини, передає Укрінформ.

«Держсекретар Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ (ФРН — ред.) Гайко Маас наголосили на важливості підтримки України, яка протистоїть одностороннім провокаціям Росії на лінії зіткнення на Сході України, в окупованому Криму, а також вздовж українського кордону», — зауважили в Держдепі.

Читайте також: Кулеба — главі МЗС Франції: Ця ескалація містить елемент, якого ми раніше не спостерігали

Зазначається, що сторони також підкреслили «необхідність негайного припинення Росією зосередження військ (поблизу кордону з Україною – ред.)», а також риторики, спрямованої на розпалювання конфлікту.

Глави зовнішньополітичних відомств двох держав також обговорили ситуацію щодо Китаю й Афганістану, повідомили в Державному департаменті США.

Читайте також: Росія поширювала чутки про евакуацію з окупованих територій жінок і дітей — розвідка

Під час переговорів держсекретаря Ентоні Блінкена з главою МЗС Франції Івом Ле Дріаном сторони «підтвердили непохитну підтримку суверенітету й територіальній цілісності України», зазначили в Держдепартаменті.

Крім того, вони обговорили «необхідність припинення Росією її небезпечної та безвідповідальної риторики, накопичення військової сили в окупованому Криму та вздовж кордонів України, а також односторонніх провокацій РФ уздовж лінії зіткнення на сході України».

Читайте також: Росія має більше військ на українському кордоні, ніж будь-коли з 2014 року – Білий дім

Як повідомляв Укрінформ, США, інші західні країни, а також ЄС та НАТО виступили на підтримки суверенітету й територіальної цілісності України на тлі ескалації з боку РФ на Сході нашої держави, а також підведення російських військ до українського кордону.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

У столичному метро з понеділка збільшаться інтервали руху поїздів

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua