News.ua


Словаччина не перешкоджатиме, а допомагатиме членству України в ЄС — Фіцо

Апрель 12
06:49 2024

Словаччина повністю підтримує приєднання України до ЄС і не чинитиме перешкод цьому процесу, а навпаки – допомагатиме.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо у своїй заяві для ЗМІ за результатами українсько-словацьких урядових консультацій у четвер у Михайлівцях.

«Дозвольте мені торкнутися кількох питань. По-перше, це є підтримка Словацької Республіки, якщо йдеться про Україну і її амбіції стати членом Європейського Союзу. Це – не спекуляція, це є абсолютно повна підтримка», – сказав він.

Фіцо запевнив, що Словаччина не перешкоджатиме членству України в ЄС.

«Ми не є країною, яка буде вам встановлювати перешкоди на вашому шляху, а навпаки: ми хочемо допомогти, надати вам свій досвід, що стосується перемовин щодо вступу. Словаччина бажає Україні швидко стати членом Європейського Союзу, бо це є гарантією для перспектив та мирного розвитку вашої країни. Ми тримаємо кулаки за вас», – заявив словацький прем’єр.

Читайте також: Шмигаль запросив Фіцо взяти участь у Саміті миру

Як повідомляв Укрінформ, у словацькому містечку Михайлівці, що неподалік кордону з Україною, у четвер проходили українсько-словацькі урядові консультації.

Фото: КМУ

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Что делать с укусом осы, пчелы, шершня или шмеля

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua