News.ua


Слова Безуглої про відставку Залужного не є офіційною заявою ОП чи Президента — Подоляк

Ноябрь 29
18:08 2023

Депутати не можуть ініціювати відставку тих чи інших військових, тож заява народної депутатки Мар’яни Безуглої про необхідність звільнення з посади головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного – її особиста думка та не є позицією Офісу Президента чи глави держави особисто.

Як передає Укрінформ, про це радник керівника ОП Михайло Подоляк заявив в ефірі радіо НВ. 

«Якщо ми будемо підігрувати будь-яким подібним розмовам про те, що там потрібні якісь відставки і так далі, тому подібне, це – саме те, в що вкладається сьогодні Російська Федерація. Для Росії – дуже важливо довести нас до максимальної депресивного стану для того, щоб можна було впливати на такому негативному психоемоційному фоні на ті рішення, які приймаються відповідно на різних рівнях в Україні. Тобто, щоб ми мали внутрішні конфлікти, традиційні для нашого політичного процесу в мирний час, щоб ми не могли бути сконцентрованими на тому, що треба робити далі з урахуванням того, що війна йде вже два роки, щоб ми мали конфлікти на особистісному рівні тощо. Тому головне – я розумію, що у нас традиційно звикли, що не може бути того, щоб хтось говорив зі своєї ініціативи, але давайте так, на сьогоднішній день є вертикаль управлінська, де є Верховний головнокомандувач – Президент Зеленський і є головнокомандувач – це безпосередньо його підлеглий. Вони безпосередньо спілкуються щодня на різних майданчиках (військовий кабінет, ставка, селектори і т.д.) і, безумовно, вони обговорюють, що треба робити на цьому етапі війни, щоб ми не перетворили цю війну в такий затяжний конфлікт чи, як говорить пан Залужний, «позиційну війну», чи завели її в глухий кут. Тому ще раз: всі рішення щодо того, як має бути структурована військова вертикаль, як має бути структурована військово-політична вертикаль, приймаються відповідно не депутатами. Депутати не можуть ініціювати чи не ініціювати відставки тих чи інших військових. Депутати можуть говорити будь-що, зважаючи на ті посади, які вони займають в рамках парламентських комітетів. Безумовно, пані Безугла займає відповідну посаду в Комітеті з національної оборони і безпеки, вона робить відповідні заяви. Але ще раз підкреслю – це не є офіційними заявами Офісу Президента чи Президента особисто, і тому треба чекати на офіційні заяви», – зазначив Подоляк.

Він відзначив, що Президент завжди сам коментує складні питання, однак в даному випадку немає сенсу постійно коментувати конспірологічні теорії.

«Якщо немає офіційного коментаря, я неодноразово казав – ну немає сенсу постійно коментувати конспірологічні теорії по усуненню чи по ротації якійсь, чи по зміні головнокомандувача – давайте в цю конспірологію не грати. Не можемо ми з вами обговорювати конспірологічні версії, це трошки дивно, якщо ми будемо на це реагувати», – наголосив Подоляк.

Як повідомлялося, 26 листопада народна депутатка Мар’яна Безугла написала у Фейсбуці, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний не надав жодного «плану задуму на 2024 рік», тому військове керівництво України «має піти».

27 листопада у парламенті зареєстрували постанову про звільнення Безуглої з посади заступниці голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Windows запропонує всім користувачам додатковий захист від кіберзлочинців

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua