News.ua


Ситуація в Маріуполі залишається максимально жорсткою через свідомі дії рф — Зеленський

Апрель 17
00:38 2022


Через свідомі дії російських військових ситуація в Маріуполі залишається максимально жорсткою.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав у відеозверненні, передає Укрінформ.

«Ситуація в Маріуполі залишається максимально жорсткою. Просто нелюдською. Такою її зробила російська федерація. Свідомо зробила. І свідомо продовжує знищувати наші міста. Свідомо намагається знищити всіх, хто там є, в Маріуполі», — сказав Зеленський.

Він додав, що вплинути на це можна тільки двома шляхами — або партнери дадуть Україні всю необхідну важку зброю, літаки, причому, без перебільшення, негайно, щоб ми могли знизити тиск окупантів на Маріуполь і деблокувати його, або ж переговорний шлях, на якому також роль партнерів має бути визначальною.

«Хочу, щоб мене зараз почули правильно: не було ще жодного дня від початку блокади Маріуполя, щоб ми не шукали рішення. Військове чи дипломатичне – яке завгодно, щоб урятувати людей. Але знайти це рішення вкрай складно. Поки жодного на сто відсотків реального варіанту ще не було. Це стосується як варіантів військових дій, так і переговорного процесу», — пояснив Президент.

Він наголосив, що хоч чув багато намірів від тих, хто хотів допомогти, і хто справді користується міжнародним авторитетом, але жоден з цих намірів поки що не реалізувався.

Президент наголосив, що не полишить намагань вирішити ситуацію в Маріуполі.

«Щоденно або я, або Головнокомандувач Збройних Сил Валерій Залужний, або інші військові, або керівник нашої переговорної групи Давид Арахамія – на зв’язку з нашими захисниками Маріуполя», — додав Зеленський.

Читайте також: Руїни і тіла на вулицях: Reuters показало кадри із заблокованого Маріуполя

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Маріупольський міський голова раніше заявляв, що з початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. За даними Головного управління розвідки МОУ, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачистки вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Усіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

Також загарбники відбирають у маріупольців українські паспорти і насильно вивозять до росії та ОРДЛО.

У заблокованому Маріуполі залишаються ще близько 120 тисяч мирних жителів.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», українська морська піхота, мотострілки.

Фото: Stringer, Anadolu Agency

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Створення трибуналу посилить деструктивні процеси у Росії — голова комітету ВР

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua