News.ua


Сили оборони звільнили вже 51 квадратний кілометр під Бахмутом — Маляр

Сентябрь 18
09:12 2023


Сили оборони України звільнили вже 51 кв. км під Бахмутом, 2 кв. км — минулого тижня.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

«Під Бахмутом ми налічуємо 51 кв. км звільненої української землі. За минулий тиждень додалося 2 кв. км», — сказала Маляр.

Вона додала, що на Бахмутському напрямку минулого тижня було звільнено Андріївку та Кліщіївку. 

«Якщо ми говоримо про Бахмутський напрямок, то там з одного боку триває наступ наших Збройних сил, але з іншого боку там не створювалося наступального угруповання. Ми наступаємо нашими силами, якими обороняємося, там не використовуються додаткові сили і засоби. Тими силами, які спрямовані на оборону, нам вдається ще й рухатися вперед», — зазначила Маляр.

Читайте також: На Бахмутському напрямку РФ зосередила 52 тисячі військових

Вона зауважила, що на Куп’янському та Лиманському напрямку минулого тижня спостерігалося зниження ворожої активності і відсутність штурмових дій з боку ворога. Але подекуди були атаки. «Переважно там ворог перегруповується, збирає сили, щоб рушити вперед. Але наші Збройні сили готуються і знають про плани ворога», — додала Маляр.

Як повідомлялося, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 18 вересня 2023-го ліквідували 272 тисячі 940 російських загарбників, 620 з них – за останню добу.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

НАТО безпосередньо втрутиться у війну, якщо Росія перейде одну з двох червоних ліній — La Repubblica

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua