News.ua


Штати запровадили санкції проти грузинських суддів

Апрель 06
04:43 2023


Державний департамент Сполучених Штатів запровадив візові санкції проти чотирьох грузинських суддів і членів Вищої ради юстиції Грузії, яких вважають причетними до корупції.

Про це йдеться в заяві держсекретаря Ентоні Блінкена, передає Укрінформ.

Зокрема, під санкції потрапили Міхеїл Чинчаладзе, Леван Мурусідзе, Іраклій Шенгелія і Валеріан Церцвадзе. Відтепер ці судді, а також члени їхніх сімей не мають права на в’їзд до США.

«Ці особи зловживали своїм становищем голів судів і членів Вищої ради юстиції Грузії, підриваючи верховенство права та віру суспільства в судову систему Грузії», — пояснив Блінкен.

Читайте також: Президентка Грузії – українцям: Будемо разом у Європі завдяки боротьбі ваших захисників

Водночас у Держдепартаменті зазначили, що підтримують усіх грузин у прагненні до демократії та верховенства права. Також у відомстві висловили підтримку суддям, які мають «чесність і мужність діяти неупереджено та незалежно».

Читайте також: У Тбілісі відбувся мітинг на підтримку арештованого учасника акцій проти закону про «іноагентів»

Напередодні речник Держдепу США Нед Прайс заявив, що будь-хто, хто підтримає законопроєкти в грузинському парламенті про іноземних агентів, нестиме відповідальність за створення загрози євроатлантичному майбутньому Грузії.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Судитимуть Лозинського, якого звинувачують в отриманні $400 тисяч хабара 

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua