News.ua


Шольц застеріг від миру без свободи та справедливості

Сентябрь 13
05:55 2023


Прагнення миру не має означати припинення вогню за будь-яку ціну, і саме про це йдеться в запропонованій Володимиром Зеленським Формулі миру.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц на міжнародній мирній зустрічі громади Святого Егідіо, передає Укрінформ.

«Ми всі знаємо, що сьогодні ніхто в Європі так не прагне миру, як українці. Щодня вони захищають свою свободу, свою батьківщину, своє життя від імперських, засліплених історією владних фантазій володаря у Кремлі. Мирний план, який президент Зеленський просуває по всьому світу, чітко виражає це прагнення до миру», — сказав Шольц.

Водночас він застеріг від «псевдорішень, у назві яких є лише «мир», адже мир без свободи означає гноблення, а мир без справедливості називається диктатом.

Тому Німеччина, підкреслив канцлер, повністю підтримує вимоги України щодо справедливого миру, який поважає принципи Статуту ООН і територіальної цілісності та незалежності.

Читайте також: Штайнмаєр: Справедливий мир в Україні – більше, ніж просто відсутність війни

Зі свого боку Німеччина підтримує українців, у тому числі постачаючи зброю.

«Це рішення далося нам непросто – і ми не робимо його легким для себе. Саме тому, що ми знаємо ефективність зброї, яку постачаємо, ми тісно координуємо роботу і завжди дуже ретельно вивчаємо, що необхідно в поточній ситуації», — заявив глава уряду ФРН.

Він зауважив, що така позиція не змінює його переконання: закон має долати насильство, а не навпаки. Все інше означало б визнання права сильнішого. Століття колоніальної експлуатації та воєнного руйнування навчили людство, куди веде цей шлях.

«Ми продовжуватимемо підтримувати Україну в її праві на самооборону стільки, скільки буде потрібно. Я вважаю, що це необхідно не лише з політичного та стратегічного погляду, а й з точки зору етики миру», — наголосив Шольц.

Читайте також: Лише Шольц блокує поставки Україні ракет Taurus – глава оборонного комітету Бундестагу

Канцлер подякував Єпископській конференції Німеччини за те, що вона чітко заявила про це одразу після початку російської загарбницької війни. «Протистояти агресії — здобути мир», — так назвали єпископи свою заяву.

За словами Шольца, саме захист свого існування від агресора є передумовою, аби у незалежній, вільній Україні відновився мир і «щоб керівництво Росії було готове до справжніх переговорів. Пошуки миру повинні починатися з цієї реальності, підсумував німецький лідер.

37-ма Міжнародна мирна зустріч християнської громади Святого Егідіо в Берліні під назвою «Dare for Peace» зібрала політиків і представників різних релігій. Протягом трьох днів вони обговорюють питання мирного врегулювання конфліктів та розвитку міжнародної співпраці.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

На iPhone зненацька з’явилася ключова функція, характерна для смартфонів Android

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua