News.ua


Шлях до ЄС: Стефанішина заявила про потужний сигнал від Франції і Німеччини

Июнь 17
20:51 2022

Жодна країна, яка приєднувалася до Європейського Союзу останні 20 років, не чула такого потужного сигналу ні від Франції, ні від Німеччини.

Про це заявила віцепрем’єр-міністр — міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина в ефірі телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я хочу звернути увагу, що жодна з країн, які приєднувалися до Європейського Союзу за останні 20 років, такого сигналу ні від Франції, ні від Німеччини не чула. Тому це дійсно вже історичний злам, а також дуже важлива трансформація у наших відносинах, зокрема, з Німеччиною», — сказала вона.

Стефанішина додала, що очікувала спільної заяви щодо надання статусу кандидата на членство в Євросоюзі за результатами зустрічі лідерів Німеччини, Франції, Італії і Румунії в Києві, однак не могла уявити, що лідери беззастережно, чітко і ясно висловлять підтримку такого рішення для України.

Віцепремʼєр також відзначила роль премʼєр-міністра Італії Маріо Драгі, який послідовно, жваво і серйозно відстоював інтереси і позицію України.

«Після останнього саміту (він) заявив, що був єдиним лідером, який підтримував кандидатство, що також було неприємно для Франції і Німеччини», — акцентувала урядовиця.

«Звісно, ми не розслабляємося, готуємося до того, що можуть бути негативні сюрпризи, але я думаю, що ми будемо очікувати гарного рішення 24 червня, навіть з урахуванням того, що скептичні країни все ж таки є», — підсумувала Стефанішина.

Як повідомляв Укрінформ, Європейська Комісія оприлюднила позитивний висновок щодо можливості України приєднатися до ЄС, що є обов’язковим формальним кроком перед розглядом питання про надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС на рівні Європейської Ради 23-24 червня 2022 року.

Читайте також: Макрон пояснив, як у ЄС виборюють статус кандидата для України

Лідери Франції, Німеччини, Італії та Румунії під час свого візиту до Києва 16 червня заявили, що підтримують надання Україні статусу кандидата на членство у Євросоюзі.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Литва не пропустила російський вагон зі знаком «Z», що прямував до Калінінграда

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua