News.ua


СБУ передала до суду вже понад 300 справ проти колаборантів — Малюк

Март 05
02:53 2023


У 2022 році Служба безпеки України розслідувала понад 2,6 тисячі справ щодо колаборантів, з них більш як 300 передано до суду.

Про це повідомив голова СБУ генерал-майор Василь Малюк під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, передає кореспондент Укрінформу.

«Загалом у 2022 році Служба безпеки розслідувала понад 2600 справ щодо колаборантів. З них до суду передано вже понад 300. Набрали чинності 44 відповідні вироки суду. До речі, майже 1000 кримінальних проваджень із загального масиву СБУ відкрила на території п’яти областей: Харківської, Херсонської, Миколаївської, Донецької та Луганської. СБУ провела 128 антитерористичних та контрдиверсійних заходів», — розповів Малюк.

Він зазначив, що у звільнених населених пунктах вже перевірили майже 22 тисячі осіб, та виявили понад 100 так званих гауляйтерів. Крім того, було знайдено десятки катівень, місць масових поховань, а також схованки з розграбованим майном.

Читайте також: СБУ передала до суду справи проти 41 депутата держдуми росії

За словами керівника СБУ, було встановлено понад 6 тисяч осіб, причетних до проведення псевдореферендумів.

«До розслідування кожного випадку колабораційної діяльності ми підходимо доволі індивідуально. Прискіпливо вивчаємо всі деталі. Перевіряємо усі категорії громадян, зокрема, і працівників установ: медичних, соціальних, адміністративних. Тобто тих, кого окупанти могли в першу чергу залучити до своєї співпраці», — додав Малюк.

Читайте також: ДБР з початку війни відкрило понад 1300 справ про злочини проти нацбезпеки

Як повідомлялося, нещодавно правоохоронці заочно повідомили про підозру трьом освітянам, які під час тимчасового захоплення Херсона добровільно працювали на ворога і запроваджували навчальний процес у школах за російськими стандартами.

Фото: СБУ

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Международные резервы Украины сократились — Финансы bigmir)net

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua