News.ua


Саміт у Вашингтоні прокладе Україні шлях до вступу в НАТО — заступниця міністра оборони США

Март 23
03:39 2024

Під час цьогорічного саміту НАТО у Вашингтоні буде закладено шлях до майбутнього членства України в Північноатлантичному альянсі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це на Київському безпековому форумі заявила заступниця міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Селеста Волландер.

“Хоча поки зарано говорити про це, ви маєте знати, що під час Вашингтонського саміту будуть зроблені кроки, які сформують надійний міст до майбутнього членства України в НАТО”, — сказала Волландер.

Вона відзначила, що Україна не відступає перед російською агресією, тож “США, наші союзники й партнери у світі не відступлять теж”.

“Україна вирішила бути членом трансатлантичної спільноти. Український народ не лише поділяє наші цінності й відданість демократії, свободі та верховенству права, але й мужньо боронить ці цінності у той час, як Росія намагається знищити Українську державу та спосіб життя”, — заявила заступниця міністра оборони США.

Читайте також: Стефанішина обговорила з Брінк майбутній саміт НАТО у Вашингтоні

Волландер наголосила, що США разом із союзниками й партнерами по всьому світу «залишаються рішуче налаштованими надати Україні ресурси, необхідні їй для спротиву кремлівській агресії”.

“Наші інвестиції в оборону України — це також інвестиції у нашу спільну безпеку: трансатлантичну й глобальну. Саме тому стратегічний успіх України дуже важливий у різних вимірах: економічному, у відбудові, поверненні біженців, кроках до набуття членства у ЄС, обороні й безпеці, справедливості й підзвітності”, — підсумувала представниця Пентагону.

Читайте також: Запрошення України до НАТО може сприяти забезпеченню миру — Расмуссен

Як повідомлялося, 21-22 березня відбувся 16-й щорічний Київський безпековий форум, організований для мобілізації трансатлантичної підтримки України. Гасло цьогорічного форуму: «Україна каже світу: переможемо разом!».

Нагадаємо, цьогорічний саміт НАТО відбудеться у Вашингтоні 9-11 липня.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Експорт товарів з України у І кварталі скоротився на 3% — Держстат

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua