News.ua


Розширене партнерство: у Міноборони провели зустріч з делегацією НАТО

Март 12
04:58 2021

Заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко та командувач Сухопутного командування Об’єднаних збройних сил НАТО генерал-лейтенант Роджер Л.Клутьє під час зустрічі обговорили практичні кроки реалізації статусу України як партнера Альянсу з розширеними можливостями.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Зазначається, що сторони окрему увагу приділили питанням практичної реалізації статусу України як партнера Альянсу з розширеними можливостями.

Клутьє високо оцінив внесок Збройних Сил України у зусилля Альянсу з підтримання миру та стабільності шляхом участі в операціях з врегулювання криз під проводом НАТО, подякував за надання сил і засобів ЗСУ Силам швидкого реагування НАТО, а також запевнив у незмінній підтримці суверенітету і територіальної цілісності України.

Глава іноземної делегації відзначив унікальний досвід ЗСУ з протидії гібридним загрозам та висловив зацікавленість у його детальному вивченні, для чого запросив представників Сухопутних військ взяти участь у відповідних конференціях.

Під час бесіди співрозмовники дійшли згоди, що взаємосумісність ЗСУ та збройних сил держав-членів НАТО полягає у сумісності військовослужбовців, їх ментальній та культурній спорідненості, спільних демократичних цінностях та готовності захищати їх зі зброєю в руках.

Як повідомляв Укрінформ, 12 червня 2020 року Україна отримала статус члена Програми розширених можливостей НАТО (EOP).

Фото: Міноборони

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Безпекова угода між Україною і США може бути підписана за кілька тижнів — Блінкен

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua