News.ua


Росіяни посилюють бомбардування Херсонщини, побоюючись накопичення сил ЗСУ — Гуменюк

Октябрь 09
10:32 2023


Російські окупанти збільшують обстріли Херсонщини керованими авіабомбами, але просування ворога з лівого берега Дніпра на правий не передбачається.

Про це сказала керівниця Об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«Цієї ночі ми не фіксували скидання КАБів вздовж лінії фронту, але за останній місяць було збільшено обстріли. Ймовірно, сьогоднішня відсутність активності може бути пов’язана зі штормовим попередженням. Очевидно, що ворог приміряється і проводить заміри, щоб скоригувати свою роботу», — зазначила Гуменюк.

За її словами, просування ворога з лівого берега Дніпра на правий на даний час не розглядається. «Наша оборона досить щільна і просування ворога не буде допущено», — запевнила Гуменюк.

Вона зазначила, що окупанти намагаються імітувати активність в районі островів, зокрема. За минулу добу там було знищено 7 човнів, на яких намагалися маневрувати розвідувальні групи ворога.

На переконання Гуменюк, підхід до знищення інфраструктури правого берега КАБами і посилене бомбардування пов’язано більше з побоюванням ворога щодо накопичення сил і засобів Силами оборони України.

«Це вимушений крок з їх боку, бо вони не мають успіху у контрбатарейній боротьбі і використовують те, чим вони на даний час забезпечені», — пояснила вона.

Читайте також: РФ щодоби скидає авіабомби в районі курсування суден зерновим коридором — Гуменюк

Як повідомляв Укрінформ, 21 вересня російські окупанти випустили керовані авіабомби по селу Львове Бериславського району Херсонщини, загинула 63-річна жінка.

Фото з сайту Радіо Свобода

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Україна і Вірменія проведуть політичні консультації на рівні МЗС

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua