News.ua


росіяни не уникнуть покарання за злочини в Україні — генпрокурор Польщі

Март 04
04:24 2023


Створення архітектуру кримінальної відповідальності за скоєне росіянами в Україні має забезпечити, що злочинці не уникнуть покарання.

Про це у Львові під час міжнародної конференції United for Justice заявив генпрокурор Польщі Збігнєв Зьобро, повідомляє кореспондент Укрінформу

“Оптимізм викликає те, що ми ведемо діалог про архітектуру кримінальної відповідальності виконавців цих страшних злочинів, які зачепили дуже багатьох людей в Україні. Цим ми говоримо тим, хто й надалі скоює злочини в Україні, що їм не уникнути відповідальності й покарання, що суспільства вільного світу солідарно діятимуть разом з Україною”, — сказав Зьобро.

Він нагадав, що вже на четвертий день війни дав розпорядження прокуратурі Польщі розпочати слідство у зв’язку з нападом на суверенну країну. Те саме зробили генпрокурори кількох інших країн, зокрема Литви, Латвії, Естонії, Румунії, Словенії, а також Міжнародний кримінальний суд.

Читайте також: Робимо усе, щоб МКС був успішним у покаранні воєнних злочинців рф — Зеленський

“Ми створили групу, яка здійснює слідчі дії. У Польщі ми опитали понад 1,7 тис. свідків, зібрали широку доказову базу у вигляді фото, аудіо та відеозаписів і ця робота триватиме й надалі”,- підкреслив посадовець.

Зьобро зазначив, що польські прокурори продовжать приїжджати до України для документування російських злочинів. А також висловив сподівання, що після цієї конференції буде більше досвіду, як у майбутньому ефективно притягувати злочинців до відповідальності.

Читайте також: Прокурор МКС Хан закликав не забувати висновки Нюрнберзького трибуналу

“Ми не можемо забути цих жертв у Бучі та інших українських містах. Ми мусимо вшанувати їхню пам’ять заради правди і справедливості. Я вірю, шо міжнародна спільнота зробить усе для покарання винних у цих страшних злочинах”, — резюмував генпрокурор Польщі.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю у Львові відбулася конференція United for Justice — “Об’єднані заради справедливості” або “юридичний Рамштайн”.

Фото: Agencja Gazeta

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Папа Римський візьме участь у сесії G7, присвяченій ШІ

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua