News.ua


росіяни цілеспрямовано нищать усі книжки українською – Потураєв

Май 13
15:32 2022


російські військові цілеспрямовано нищать усю літературу українською мовою в тих чи інших наших населених пунктах.

Про це народний депутат Микита Потураєв сказав на брифінгу на тему: «Протидія російській пропаганді» у медіацентрі Україна — Укрінформ.

«У нас є десятки свідчень про те, що абсолютно свідомо знищується вся література українською мовою. Тобто, поки вони там, то знищують усе: підручники, дитячі книжки, художню та наукову літературу. Якщо вони бачать українську мову, українські літери – це все пусте, як нацисти себе поводили, так і ці», — сказав Потураєв.

За його словами, не краща ситуація із пам’ятниками. Адже це для загарбників як своєрідна мітка.

«Коли вони приходять, то ставлять маркер. Це Ленін. Я не знаю, звідки вони його беруть. Вони везуть його з росії. Це як вони пишуть десь на стіні пам’яток архітектури «Здесь был Вася», а потім додають слово із трьох літер. Це саме такий процес. Це як у Бучі, в інших звільнених наших містах, коли вони просто екскременти свої залишають по кутках, в шухлядах, у шафах», — сказав парламентарій.

Читайте також: Україна системно працює над витісненням контрольованих росією ЗМІ з медіапросторів інших країн – Потураєв

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, розпочавши масовані бомбардування мирних міст і селищ. російські війська розв’язали масовий терор на тимчасово захоплених територіях.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Зеленський: Зараз — жодних пауз, ми зробили перший відчутний крок до миру

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua