News.ua


Росія висловила протест Японії через рішення передати Україні техніку

Июнь 10
09:42 2023

Міністерство закордонних справ Росії висловило протест послу Японії у Москві Тоехісу Кодзукі у зв’язку з рішенням Токіо передати Україні техніку Сухопутних сил самооборони.

Про це повідомляє NHK, передає Укрінформ.

У російському зовнішньополітичному відомстві заявили, що реалізація планів японської сторони про направлення Україні близько 100 вантажівок та іншої небойової техніки зі складу Сухопутних сил призведе до ескалації бойових дій і збільшення жертв, а саму допомогу Москва кваліфікує як «військову техніку».

У МЗС країни-агресора попередили Японію про «серйозні наслідки» і сказали, що двосторонні відносини «будуть загнані в небезпечний глухий кут».

Посольство Японії в Москві повідомило, що посол Кодзукі спростував подібні заяви росіян.

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС: Японія надасть Україні $5 мільйонів для постраждалих

Він наголосив, що саме Росія спричинила нинішні обставини, розв’язавши неспровоковану агресію проти України, і що її спроби відвести від себе провину є неприйнятними.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський обговорив з Прем’єр-міністром Японії Фуміо Кішідою наслідки підриву росіянами Каховської ГЕС, ситуацію на фронті та ракетні обстріли Росії.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Україна домовляється про збільшення імпорту електроенергії із ЄС для компенсації дефіциту

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua