News.ua


Росія відмовилася пояснювати в ОБСЄ причини нарощування військ біля українського кордону

Апрель 10
18:58 2021

Росія відмовилася брати участь у спеціальному засіданні в ОБСЄ, на якому Україна та інші країни-учасниці хотіли отримати від неї пояснення щодо військової активності РФ біля українського кордону.

Як передає Укрінформ, про відмову делегації РФ повідомляється у Твіттері литовської місії в ОБСЄ.

«Росія відмовилася брати участь в ініційованих Україною консультаціях відповідно до Віденського документа. Вона відмовилася надавати детальні пояснення з приводу свого масштабного військового нарощування та незвичного переміщення своїх сил біля державного кордону з Україною та в окупованому Криму», — йдеться у повідомленні.

Також про відмову делегації РФ брати участь у спеціальному засіданні ОБСЄ, на якому вона мала б пояснити переміщення своїх військ до українського кордону, повідомили і в місії США при ОБСЄ.

«Ми шкодуємо, що Росія не скористалася цією можливістю для вирішення проблем та зменшення ризиків згідно з Віденським документом», — заявили в делегації США при ОБСЄ,

Як повідомляв Укрінформ, Україна задіяла параграф 16 Віденського документа та ініціювала у суботу, 10 квітня, в ОБСЄ засідання з приводу нарощування Росією військ біля кордону з Україною та в тимчасово окупованому Криму. Згідно з документом, країни-учасниці консультуються та співпрацюють одна з одною з приводу будь-якої незвичної і незапланованої активності своїх збройних сил за межами їх звичайного місця розташування в мирний час.

Читайте також: ОБСЄ збирає спеціальне засідання через війська РФ біля кордонів України

Останнім часом збройні сили Російської Федерації здійснюють нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, на сході і на півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир’я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ. Паралельно Росія веде пропагандистську кампанію на виправдання агресії проти України.

США, інші західні країни, а також ЄС та НАТО виступили на підтримку суверенітету й територіальної цілісності України на тлі ескалації з боку РФ на сході.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Кулеба нагадав партнерам, що кожна затримка з постачанням озброєнь призводить до втрат ЗСУ

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua